قالب سمعک

قالب سمعک

فهرست مطالب

در سمعک ها بخشی به نام قالب وجود دارد که در داخل یا پشت گوش قرار می گیرد و وظیفه آن انتقال صدا از سمعک به داخل کانال گوش فرد و حفظ و نگهداری از سمعک می باشد.

انواع قالب سمعک

قالب سمعک علاوه بر انتقال صدا مي توانند سمعك را به طريقي راحتتر روي گوش نگه دارند. قالبهاي سمعك بر اساس ميزان كم شنوايي, ويژگيهاي گوش فرد در انواع گوناگون ساخته مي شوند .

انواع قالب گوش برای سمعک شامل:

قالب سخت

این نوع قالب ها از مواد فتوپلاستیک ساخته شده اند و از دوام بالایی برخوردارند. قالب های سخت مخصوص سمعک های است که بيشتر در بزرگسالان استفاده مي شود.

قالب نرم

این نوع قالب از سیلیکون ساخته شده اند و داخل گوش مطابق شکل گوش شما شکل می‌گیرد. قالب نرم برای کودکان انتخاب مناسبی است و بیشتر برای کم شنوایی شدید تا عمیق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قالب مخصوص سمعک CIC

این نوع قالب می‌تواند کاملاً در داخل کانال گوش قرار گیرد و قابل دیدن نیست.  این مدل قالب اغلب برای سمعک‌هایی استفاده می‌شود که قدرت زیاد بالایی ندارند.

انواع قالب سمعک

قالب سایز کانال  (Canal)

این نوع قالب از مدل CIC تا حدودی بزرگتر است ولی نسبتاً دید کمتری دارد و کاملا درون کانال گوش قرار می گیرد.

قالب مدل اسکلتون  (Skeleton)

این مدل قالب می‌تواند قسمت بیرونی گوش را پر نماید ولی قسمت وسط آن به جهت سبکی و دید کمتر، خالی می‌باشد.  حلقه موجود در این قالب در قسمت بیرونی گوش قرار می‌گیرد و دید کمی دارد.

قالب Tin Tube

از این مدل قالب برای سمعک‌های پشت گوشی که بسیار ظریف و مینیاتوری هستند استفاده می‌شود. از مزایای این قالب، دید خیلی کم و کاربرد راحت‌تر نسبت به قالب‌های دیگر است.

قالب سمعک جیبی

در این نوع قالب،  بلند گوی سمعک جیبی در داخل سمعک تعبیه نشده است، بلکه توسط یک سیم به سمعک متصل می‌باشد. بلند گو به حلقه فلزی قالب وصل شده و می‌تواند صدا را به داخل گوش انتقال دهد.

علاوه بر قالب های مخصوص سمعک، یکسری قالب های محافظ وجود دارند که همراه با صنعتی شدن زندگی و افزایش آسیب های شنوایی ناشی از سر و صدا، استفاده از آنها ضروری است. قالب ضدصوت و ضد آب از جمله این قالب ها هستند که به منظور محافظت از گوش تجویز می شوند.

قالب ضد صوت

این نوع قالب محافظ گوش، مخصوص محیط‌های پر سر و صدا بوده و برای کارگرانی که در محیطهای پر سر و صدا کار میکنند کاربرد دارد.  استفاده از قالب ضد صوت برای محافظت از شنوایی الزامی است.

قالب ضد آب

قالب ضد آب عموماً برای افرادی که دچار پارگی پرده گوش شده اند و یا گوشهای حساسی دارند و به طور مکرر دچار عفونت های گوش میشوند و یا افرادی که برای شنا به استخر میروند مناسب می‌باشد.

همه افرادی که پرده گوششان پاره شده است باید هنگام حمام رفتن مواظب باشند که آب درون گوش آنها نرود، زیرا بی تردید دچار عفونت گوش می‌شوند. همچنین افرادی که در استخر به شنا می‌پردازند چنانچه می‌خواهند در عمق زیاد پرده گوش آنها پاره نشود می‌توانند از قالب‌های ضد آب استفاده کنند.

قالب سمعک ضد آب

 

نحوه قالب گیری سمعک

اولین گام بعد از مشاوره و تعیین نوع و اندازه سمعک، انجام قالب گیری دقیق از مجرای گوش فرد کاندید استفاده از سمعک است. در مرکز تخصصی شنوایی سنجی و سمعک مهر قالب گیری دقیق از سوی متخصص ادیولوژیست انجام می شود. مراحل قالب گیری سمعک بدین صورت می باشد:

قالب گیری با وارد کردن ماده ای نرم از جنس سیلیکون درگوش انجام می شود؛( البته قبل از وارد کردن مواد داخل گوش، متخصص شنوایی سنجی یک پنبه یا اسفنج را به عنوان مسدود کننده داخل مجرای گوش قرار می دهد تا مانع از نزدیک شدن مواد به پرده گوش شود.)

این ماده بعد از 5الی 10دقیقه سفت می شود و شکل گوش را به خود می گیرد. بعد از سفت شدن مواد، قالب اولیه با احتیاط از گوش خارج می شود.

قالب اولیه گوش به لابراتوار ارسال می‌شود.سپس از روی قالب اولیه قالب سمعک پشت گوشی یا پوسته سمعک نامرئی ساخته می‌شود.

ساخت قالب سمعک

نحوه جایگذاری درست قالب سمعک

جای گذاری درست و کامل قالب سمعک در درون گوش تأثیر به سزایی در کارایی و کیفیت آن خواهد داشت. لازم به توضیح است چنانچه  قالب بطور صحیحی در داخل گوش قرار نگیرد, عملکرد مناسب و مفیدی نخواهد داشت. نحوه جایگذاری درست قالب بدین صورت می باشد:

قالب باید طوری در دست قرار گیرد که قسمت برآمده کانال آن رو به جلو باشد.

باید در ابتدا نوک قالب  در مدخل ورودی مجرای گوش قرار گیرد  .

لازم است با دست مقابل, قسمت بالای لاله گوش را گرفته و کمی با آن بازی کرده, به آرامی حرکت داده و جابجا نمود. سپس باید با دست دیگر به تدریج قالب را به داخل مجرای گوش فشار داد.

توصیه می‌شود که تمام برجستگی‌ها و ضمائم قالب در جای اصلی خود روی لاله گوش قرار گیرند

جهت اطمینان یافتن از اینکه قالب  به درستی در  گوش قرار گرفته است یا نه ؟ کمی صحبت کنید؛ چناچه قالب  بدرستی و بطور کامل جای گذاری نشده باشد, صدای فرد در داخل گوش حاوی قالب, انعکاس خواهد یافت.

در صورتی که جایگذاری قالب سمعک به درستی انجام شود با چنین مزایای همراه است:

قالب گیری گوش برای سمعک باعث خواهد شد که دیگر سمعک بی دلیل در درون گوش جا به جا نشود و استفاده از آن راحت‌تر باشد.

ممانعت از ورود صدای باد به درون سمعک

بهتر شدن و بالا رفتن کیفیت صدا

قالب سمعک

توصیه های بهداشتی هنگام جایگذاری و برداشتن قالب سمعک

هرگز نباید قالب را با دست آلوده به مواد روغنی و براده آهن لمس نمود. زیرا آغشته شدن قالب گوش به این مواد سبب بروز حالت‌های آلرژی و خارش در پوست مجرای گوش می‌شود.

توصیه می‌شود دستمال تمیزی در جعبه محتوای قالب داشت تا بنا به ضرورت, قالب با آن تمیز گردد.

بهتر است در پایان روز کاری و پس از خارج نمودن قالب از گوش  ، آن را با آب ولرم و کف صابون شستشو دهید.

توصیه اکید می‌شود از تمیز کردن قالب با مواد شیمیایی همچون الکل, بتادین و غیره پرهیز کنید.

برای پاک کردن محافظ، ژل‌های مخصوص و دستمال‌های ضدعفونی کننده‌ای وجود دارد  که می‌توان آنها را از شرکت سازنده دریافت کرد.

چنانچه جای گذاری قالب با دشواری انجام می‌شود؛ می‌توان از ژل روان کننده برای این کار استفاده کرد.

اولین مرحله برای تجویز سمعک معاینه و ارزیابی شنوایی است که تمامی این خدمات در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر توسط متخصصین خبره انجام می گیرد.

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر

نمایندگی تجویز و فروش انواع برندها و لوازم جانبی سمعک در ایران است؛ که شما می توانید برای سفارش انواع سمعک و لوازم جانبی آن از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

آخرین محتوا