سمعک دیجیتال| قیمت سمعک دیجیتال در سال1402

سمعک دیجیتال چیست؟

سمعک های دیجیتال نسل دوم سمعک ها با فناوری جدید و منحصر به فرد و با قابلیت های فراوان هستند که مدار پردازشی این سمعک ها دیجیتال است و همین امر موجب می شود تا کارایی این سمعک ها به نسبت سمعک های آنالوگ بهتر باشد

از اواخر دهه 1980، این نوع سمعک ها وارد بازار شده و تحویل عظیمی را در صنعت سمعک و وسایل کمک شنیداری ایجاد کردند

سمعک های دیجیتال در واقع رایانه های قابل حمل و کوچکی هستند که اصوات محیطی را نمونه برداری کرده و با دیجیتال کردن این اطلاعات، با استفاده از پردازشگرهای قابل تنظیم خود، تقویت و تغییرات لازم در صدا را ایجاد میکنند تا هر کاربر با توجه به میزان کم شنوایی و نیازهای شنیداری خود، بهترین صدا و کیفیت گفتار را از سمعك ديجيتال خود دریافت کند

این سمعک ها دارای پردازشگر DSP بوده و تمام پردازش های سمعک به صورت خودکار انجام می شود؛ و همین عامل موجب می شود عملکرد سمعک بهتر شود

در سمعک دیجیتال صدا از طریق میکروفن دریافت می شود و توسط پردازنده هایی که در سمعک به کار گرفته شده پردازش می شود و در نهایت توسط سیگنال هایی به مغز می رسد.

 

پیشنهاد ویژه

جهت اطلاع از قیمت انواع سمعک بر روی "مشاهده قیمت " روبرو کلیک نماید.

ویژگی ها و امکانات سمعک های دیجیتال

از مهم ترین ویژگی ها و امکانات سمعک دیجیتال می توان به چنین مواردی اشاره نمود:

حذف فیدبک یا سوت سمعک

کاربران سمعک حتما با صدای فیدبک یا سوت سمعک آشنا هستند. سمعک های قدیمی قادر به حذف و کنترل فیدبک سمعک نمی باشند. با این وجود، سمعک های دیجیتال به خوبی سوت سمعک را کنترل و حذف می کنند به طوری که اصوات گفتاری آهسته و فرکانس بالا یا زیر قابل شنیدن می گردند.

میکروفون جهت دار

میکروفن جهت دار در تمرکز سمعک به صداهای خاص گفتاری و کاهش اصوات مزاحم اطراف کمک ویژه ای می کند. در بعضی از سمعک های دیجیتال حتی جهت نویز توسط میکروفن به خوبی و با دقت بسیار زیادی تشخیص داده می شود. سمعک های دیجیتال با توجه به رده تکنولوژی خود، محیط شنیداری اطراف را اتوماتیک وار آنالیز می کنند که منجر به جداسازی اصوات مختلف می شود

مدیریت اصوات نویزی و مزاحم

امروزه سمعک های دیجیتال به نوعی ساخته شده اند که شنیدن برای کاربر سمعک بسیار راحت است. در واقع در این سمعک ها نویز و سروصدای مزاحم مثل صدای فن، صدای ترافیک و بوق ماشین ها، صداهای بلند و ناگهانی و غیره به حداقل ممکن می رسد.

علاوه بر راحتی شنیداری، کاهش نویز به بهتر شنیدن گفتار کمک ویژه ای می کند. همان طور که قبلا ذکر شد در تکنولوژی های گذشته تمامی صداها یکسان افزایش می یافتند که این مشکل بزرگ در سمعک های دیجیتال رفع شده است

ارتباط با وسایل صوتی و تصویری

به کمک تکنولوژی دیجیتال، امروزه سمعک های دیجیتال قابلیت اتصال به تلفن و وسایل صوتی و تصویری را دارا هستند که منجر به استفاده آسان و بسیار کاربردی سمعک شده است. البته این فن آوری در تمامی سمعک های دیجیتال تعبیه نشده است

انواع سمعک های دیجیتال

سمعک های دیجیتال را براساس نحوه قرار گرفتن بر روی گوش به انواع مختلفی تقسیم بندی می کنند:

سمعک عینکی

این نوع سمعک ها برای افراد دارای اختلال شنوایی و بینایی مفید می باشد. سمعک بر روی دسته عینک قرار می گیرد

(BTE) سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی از مهم ترین و پرکاربردترین و در عین حال قوی تری انواع سمعک های دیجیتال محسوب می شوند.

(RIC) یا سمعک داخل کانال

این نوع سمعک ها از نسل سمعک های پشت گوشی محسوب می شوند اما با این تفاوت که رسیور انها جدا شده و به کانال گوش منتقل می شود.

(ITE) یا سمعک داخل گوشی

این نوع سمعک ها کاملا در داخل گوش قرار گرفته و توسط دیگران قابل دیدن نمی باشند. این نوع سمعک ها براساس مکان قرار گیریشان در گوش، انواع مختلفی دارند که سمعک نامرئی یا IIC نیز در این گروه قرار می گیرد.

سمعک دیجیتال

کلینیک مهر با بیش از یک دهه فعالیت رسمی و خدمات رسانی در زمینه رفع مشکلات شنوایی و تجویز انواع سمعک های روز دنیا برای مددجویان، افتخار دارد در زمینه های تخصصی و خاص بالینی، از جمله الکتروفیزیولوژی تعادل، سرگیجه و وزوز گوش در خدمت مراجعین محترم باشد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

تفاوت سمعک دیجیتال با آنالوگ

سمعک های دیجیتال به دلیل داشتن مدارهای پردازشی دیجیتال کارایی بهتری نسبت به سمعک های آنالوگ دارند و همین عامل بر قیمت و کیفیت سمعک های دیجیتال تاثیرگذاشته است.

از جمله رایج ترین تفاوت های سمعک های دیجیتال با آنالوگ می توان به:

قیمت سمعک های آنالوگ به نسبت سمعک های دیجیتال پایین تر است و تنها مزیت سمعک های آنالوگ همین هزینه کم آنهاست. معمولا رنج قیمت سمعک های آنالوگ ثابت است. اما سمعک های دیجیتال قیمت های متفاوتی دارند و اساس تعیین این قیمت ها بر کارایی نوع تکنولوژی و مدل آن ها می باشد.

سمعک های آنالوگ به دلیل داشتن تعداد کانال کمتر، از کیفیت پایین ترین نسبت به سمعک های دیجیتال برخوردارند و قادر به حذف موثر سوت ها و نویز های مزاحم نیستند.

سمعک های آنالوگ عملکرد مناسبی در محیط های شلوغ و پر سرو صدا ایفا نمی کنند؛ زیرا فاقد هرگونه فیلتر برای مدیریت و فیلتر کردن صدا می باشند. اما در سمعک های دیجیتال به دلیل وجود قابلیت فیلتر صوتی، تشخیص بین سیگنال های قوی و آهسته در محیط های مختلف امکان پذیر است.

تفاوت سمعک دیجیتال با آنالوگ

قیمت سمعک دیجیتال

قیمت سمعک های دیجیتال از حدود 3میلیون تومان آغاز شده و بسته به عوامل مختلفی که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم افزایش می یابد.

از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمعک دیجیتال:

سیستم پردازشی و سطح تکنولوژی

عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت سمعک، سال تولید سیستم پردازشی و سطح تکنولوژی به‌کار رفته در آن است. هر چه تکنولوژی بکارفته در سمعک دیجیتال بالاتر رود؛ قیمت آن نیز افزایش می یابد.

نوع و میزان کم‌ شنوایی

یکی از عوامل اصلی در انتخاب سمعک نوع و میزان کم‌ شنوایی است.

برای نمونه ممکن است نوع و میزان کم‌ شنوایی شما به گونه‌ای باشد، که سمعک دارای تکنولوژی پایه که قیمت پایین‌تری دارد، برای شما انتخاب بهتری نسبت به سمعک‎‌های پیشرفته باشد.

همچنین اگر هر دو گوش شما مبتلا به کم‌ شنوایی است، شما به دو سمعک نیاز دارید.

نکته مهم :تجویز سمعک گران‌ترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند.

کمپانی تولید کننده سمعک

برندهای زیادی در زمینه تولید سمعک دیجیتال فعالیت دارند. بهترین برندها معمولا محصولات با کیفیت تری ارائه می دهند. قیمت محصولات هر یک از این برند ها با دیگری متفاوت است.

سبک زندگی

نیازهای شنیداری و سبک زندگی شما نیز یکی از عوامل تاثیر‌گذار است. برای نمونه، چنانچه فردی در محیط‌های شلوغ و پُر سر و صدا کار می‌کند، برای درک گفتار در چنین محیطی نیاز به سمعکی پیشرفته با مدار کاهنده نویز عالی و میکروفون‌های جهت‌دار پیشرفته دارد.

سلیقه شما

اگر اندازه سمعک برای شما مهم است، شما باید از سمعک‌های نامرئی IIC یا سمعک‌های ریک یا رایت استفاده کنید.

کم‌ شنوایی یک یا دوطرفه:

بودجه شما

چه مقدار بودجه‌ برای خرید سمعک‌تان در نظر گرفته‌اید. حتما در هنگام خرید سمعک میزان بودجه مدنظر خود را با شنوایی شناس در میان بگذارید.

بیمه

کمک هزینه‌ای که بیمه شما برای خرید سمعک پرداخت می‌کند، چه مقدار است؟

برای تعیین دقیق قیمت سمعک گوش، لازم است که ما در مورد نوع و میزان کم‌ شنوایی شما و همچنین سبک زندگی و نیازهای شنیداری شما بیشتر بدانیم. در جلسه مشاوره، پس از شنوایی‌سنجی و بررسی نیازهای شنیداری، قیمت سمعک مناسب برای شما تعیین می‌شود.

چنانچه امروز به کم‌ شنوایی‌تان توجه کنید، به‌زودی بهبودی قابل‌‌توجهی در کیفیت زندگی‌تان مشاهده می‌کنید. بنابراین خرید سمعک و سفر به دنیای بهتر شنیدن، نوعی سرمایه‌گذاری در کیفیت زندگی است.

فروشگاه آنلاین سمعک مهر

بخش فروشگاه آنلاین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر در جهت رفع نیاز مشتریان و ایجاد دسترسی آسان و سریع به محصولات و اطلاع از قیمت ها به صورت آنلاین طراحی شده است. جهت مشاهده محصولات و قیمت ها بر روی لینک روبرو کلیک کنید

تنظیم سمعک دیجیتال

برنامه ریزی سمعک باید توسط افراد متخصص صورت گیرد. تجریه نشان داده است تغییر تنظیمات توسط افراد غیر متخصص برای عملکرد طبیعی شنوایی نامناسب بوده و نه تنها شنیداری را بهبود نبخشیده بلکه عملکرد شنوایی را نیز کاهش داده است.

تنظیم سمعک دیجیتال بسته به میزان شنوایی هر فردی انجام می شود؛ بدین صورت که در وهله اول زمانی که سمعک برایتان تجویز می شود. تنظیم آن تنها باید توسط ادیولوژیست صورت بگیرد. این تنظیم بر مبنای میزان کم شنوایی بیمار انجام شده و تنظیم درست و اصولی آن در کارکرد سمعک بسیار اهمیت دارد.

پس از آن شما می توانید برای تنظیم سمعک دیجیتال خود از سه روش زیر اقدام کنید:

۱- از طریق دکمه های فشاری که روی سمعک تعبیه شده است.

2- از طریق ریموت کنترل های که با سمعک سازگار هستند

3- از طریق نرم افزارهای موبایلی مخصوص هر سمعک که قابل دانلود، نصب و استفاده می باشند.

تنظیم انواع برندهای مختلف سمعک دیجیتال

شاید در ظاهر تنظیم سمعک کار ساده ای به نظر برسد و گمان کنید به راحتی در خانه می توانید این کار را انجام دهید اما این را بدانید که با این کارتان بیشتر به سمعک خود آسیب وارد کرده و این تنظیمات توسط نرم افزارهای مخصوص انجام می شود. بنابراین توصیه می شود تنظیم سمعک خود را به متخصصین در این زمینه بسپارید.

متخصصین برای تنظیم سمعک دیجیتال شما از چنین نرم افزارهایی استفاده می کنند:

تنظیم سمعک دیجیتال اتیکن

سمعک اتیکن با نرم افزاراهای Genie و Genie 2 و سخت افزار های NOAHLink و Noahlink Wireless تنظیم می شود.

تنظیم سمعک دیجیتال ویدکس

سمعک ویدکس با نرم افزارهای Compass و COMPASS GPS و سخت افزار های USB Link و Noahlink Wireless تنظیم می گردد.

تنظیم سمعک دیجیتال ریساند

سمعک ریساند با نرم افزار ReSound Smart Fit و سخت افزار های NOAHLink و Noahlink Wireless تنظیم می شود.

تنظیم سمعک دیجیتال برنافن

سمعک برنافن با نرم افزار های Oasis و Oasis NXT و سخت افزار های NOAHLink و Noahlink Wireless تنظیم می شود.

تنظیم سمعک دیجیتال سونیک

سمعک سونیک با نرم افزار های EXPRESSfit و EXPRESSfit Pro و سخت افزار های NOAHLink و Noahlink Wireless تنظیم می شود.

تنظیم سمعک دیجیتال زیمنس

سمعک زیمنس (سیگنیا) با نرم افزار های CONNEXX و Signia Connexx و سخت افزار های NOAHLink و Noahlink Wireless

سمعک | قیمت سمعک در سال 1402

لازم به ذکر است تمامیه قیمت های اعلام شده برای انواع برندهای سمعک، تقریبی بوده و برای اطلاع دقیق در مورد قیمت انواع سمعک، با همکاران ما در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر در ارتباط باشید.

راه های ارتباط با ما:

تلفن تماس : 86073630-021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20
کاربرد سمعک دیجیتال

تفاوت سمعک دیجیتال و هوشمند

سمعک های هوشمند در واقع مدل پیشرفته تری از سمعک های دیجیتالی هستند که در بخش های مختلفی با هم تفاوت دارند؛

تعداد کانالها سمعک

سمعک های هوشمند نسبت به سمعک های دیجیتال از کانال بیشتری برخوردارند؛ و همین عامل سبب اثر پذیری بیشتر سمعک و افزایش کیفیت سمعک می گردد.

هر اندازه که میزان کانال و باند یک سمعک بیشتر باشد صدای سمعک شفاف تر و صاف تر است و سمعک قادر است که بصورت جداگانه در کانال ها و باند های مختلف صدا را اکولایز کند. علاوه بر این برنامه های ضد فیدبک سمعک و مدارهای پردازشی آن و… قادرند عملکرد بهتری را نسبت به سمعک های تک کاناله داشته باشند و بطور دقیق در منطقه خاصی از فرکانسی که نیاز به حذف فیدبک یا افزایش و کاهش بهره ی صدا را  دارد در کانال و باند فرکانسی بخصوص خود، این تغییرات را دریافت کند.

فیدبک پایین

در سمعکهای هوشمند بدلیل وجود مدار فیدبک منجر , امکان سوت زدن کمتر بوده و یا امکان سرکوب آن سریع تر و احتمال تغییر در کیفیت خروجی صدای سمعک در اثر فعال شدن این مدار کمتر است.

 

 

تفاوت سمعک دیجیتال با آنالوگ

 

 

کنترل تراکم شدت

کنترل تراکم شدت در کانالهای مختلف کمک میکند تا صداهای دلنشین تر و مناسب تر به گوش برسد و از بروز و ظهور تقویتهای بیشتر از نیاز و یا کمتر از نیاز جلوگیری نماید.

در نتیجه از رویدادهای صوتی مزاحم و نامناسب در خروجی سمعک ها جلوگیری کرده و باعث بهبود بهتر و بیشتر درک گفتار میشود.

مدیریت نویز

مدیریت نویز از اساسی ترین پارا مترهایی است که در  سمعکهای هوشمند وجود دارد. نویز محیط,   تاثیر گذار ترین و چالش برانگیزترین ویژگی محیطی است که در درک گفتار بخصوص در افراد کم شنوا نقش موثری ایفا میکند

منابع صوتی مختلفی در اطراف ما هستند که مزاحم درک و فهم گفتار می باشند. از جمله نویز  ترافیک و صدای خودروها , صداهای تجهیزات راهسازی در شهرها  , نویز موجود در رستورانها و مهمانیها , صدای ماشین وقتی داخل آن نشسته ایم، صداهای موجود در آشپزخانه و کوچه های اطراف , و خلاصه هر نوع صدای مزاحم و در هر جا به میزان حجم و شدت آن تاثیر متفاوتی را در درک گفتار میگذارند.

بطور کلی نویز به هر شکل و میزان مانع درک گفتار مناسب میشود و این موضوع در افراد کم شنوا بدلیل آسیب دیدن بخشی از گیرنده های صوتی در گوش و مغز , محسوستر و ملموس تر است

قدرت یادگیری در سمعک های هوشمند

سمعکهای هوشمند قابلیت یادگیری دارند مثلا پس از چند بار تغییر ولوم یاد میگیرند که از آن پس موقع روشن شدن در چه ولومی قرار بگیرند و یا اینکه اگر در یک محیطی از برنامه خاصی استفاده شود  یاد میگیرند در صورت قرارگیری در آن محیط برای چند بار  دفعات بعدی خودبخود به محض ورود به آن محیط در حالت آن برنامه دلخواه قرار گیرند.

یادگیری از امکانات پیشرفته، سمعک های هوشمند هستند و یکی از دلایل مهم اختلاف قیمت نسبت به سمعک های دیجیتال می باشند.

ثبت اطلاعات در سمعک

برخی از سمعکهای هوشمند امروزی , امکان ثبت اطلاعات میزان استفاده از سمعک در طول مدت استفاده , تغییر برنامه ها , تغییر ولوم در شرایط مختلف و  میزان فیدبک سمعک در فرکانسهای مختلف و … را دارند.

این اطلاعات به ادیولوژیست کمک میکند تا در تنظیمات دقیق تر سمعک , ترجیحات مصرف کننده را لحاظ نماید و اصلاحات مورد نیاز را اعمال نماید.

تغییر همزمان ولوم و یا برنامه هر دو سمعک  فقط از طریق یک سمعک

در برخی از سمعکها بدلیل ارتباط بی سیم همزمان دو سمعک در دو گوش با همدیگر، میتوان در تنظیمات آن ارتباطات دوگوشی را فعال نمود که در  اینصورت هنگام تغییر ولوم و یا برنامه شنیداری یک سمعک , سمعک طرف مقابل نیز مانند آن عمل نماید.

اینکار باعث سهولت استفاده از دو سمعک میشود و به کاربر کمک میکند همزمان و بصورت دقیق تر بتواند از ولوم و برنامه دلخواه خود جهت راحتی شنیداری بیشتراستفاده نماید. این امکان نیز خودبخود در سمعکهای هوشمند رده متوسط به بالا  وجود دارد و  غیر مستقیم با اختلاف قیمت سمعک در ارتباط است.

پردازش دوگوشی

پردازش دوگوشی ویژگی مهمی است که در سمعک های دیجیتال وجود ندارد بلکه فقط سمعکهای رده بالا از این ویژگی برخوردار هستند.

این به آن معنی است که دو سمعک همزمان درحال بررسی و تجزیه و تحلیل صداها و محیط اطراف هستند و برای حذف منابع صوتی نامناسب و مزاحم و افزایش درک گفتار، پردازش صدا را به نحوی انجام میدهند که جهت یابی در محیطهای شلوغ و تمرکز بر گوینده در بین منابع گفتاری مختلف بیشتر و مفیدتر و مناسب تر انجام شده و  نتیجه مطلوب تری در شنیدن اصوات و گفتار  در محیطهای پر چالش و پرسروصدا به دست می آید.

در واقع دو سمعک از یک نوع پردازش همزمان صدا بهره میبرند و هر کدام ساز جدای از هم نمیزنند. بلندی صداها , میزان و چگونگی حذف نویز , تراکم صدا , نحوه حذف سوت یکسان , فوکوس به سمت مرکز گفتار در یک سمت , کاهش ولوم سمعک مقابل هنگام تماس تلفنی با یک گوش و … از جمله مزایای پردازش دوگوشی است.

هزینه بالاتر نسبت به سمعک دیجیتال

از مهم ترین تفاوت های سمعک های دیجیتال با هوشمند می توان به قیمت این دو سمعک اشاره کرد. قیمت سمعک‌های هوشمند نسبت به سمعک‌های دیجیتالی بالاتر می‌باشد زیرا هر چه سمعک امکانات و قابلیت‌های بیشتری داشته باشد هزینه‌های آن نیز افزایش پیدا می‌کند

سوالات متداول

سمعک های دیجیتال نسل دوم سمعک ها با فناوری جدید و منحصر به فرد و با قابلیت های فراوان هستند که مدار پردازشی این سمعک ها دیجیتال است و همین امر موجب می شود تا کارایی این سمعک ها به نسبت سمعک های آنالوگ بهتر باشد

قیمت سمعک های دیجیتال از حدود 3میلیون تومان آغاز شده و بسته به عوامل همچون میزان کم شنوایی، برند سمعک و تکنولوژی بکاررفته در سمعک متفاوت است.

سمعک های هوشمند در واقع مدل پیشرفته تری از سمعک های دیجیتالی هستند که در بخش های مختلفی با هم تفاوت دارند.

تعداد کانالها سمعک