تجویز سمعک برای پیرگوشی

سمعک پشت گوشی

فهرست مطالب

سمعک های پشت گوشی چه نوع سمعک هایی هستند؟

سمعک های پشت گوشی یا BTEیکی از رایج ترین سمعک های موجود در بازار هستند که در سه اندازه بزرگ، متوسط و کوچک یافت می شود. این سمعک ها یکی از دو نوع اصلی سمعک ها هستند که براساس مکان قرارگیریشان در گوش از یکدیگر تمایز داده می شوند.

سمعک های BTE در پشت لاله گوش قرار می گیرد و از طریق لوله یا سیمی به قالب گوش وصل می شود. قالب گوش نیز درون مجرای گوش خارجی قرار داده می شود. برای درک راحتر این موضوع بهتر است کمی با ساختار سمعک آشنا شوید.

این سمعک ها از دو قسمت پوسته و قالب ساخته شده اند که بدین شکل می باشند:

پوسته یا قالب سمعک پلاستیکی هستند و تمام اجزای الکترونیکی سمعک در آن جایگذاری شده اند. پوسته در پشت گوشی قرار می گیرد و از طریق قسمتی به نام هوک ( مانند قلاب) در بالای گوش گیر می افتد.

قالب سمعک به صورت سفارشی برای هر فرد و هر گوش ساخته می شوند. این عضو سمعک در قسمت مجرای گوش قرار گرفته و توسط یک شلنگ باریک به هوک سمعک متصل می شود.

سمعک پشت گوشی

انواع سمعک های پشت گوشی یا BTE

سمعک های پشت گوشی انواع مختلفی دارند که براساس سایز و اندازه آن به چندین دسته تقسیم می شوند:

مینی یا (Mini BTE):

سمعک ‌های MINI BTE بسیار کوچک و ظریف هستند که به‌ طور کلی کاهش شنوایی خفیف تا متوسط یا شدید را پوشش می‌دهند. این نوع سمعک‌ها اغلب با لوله‌های نازک تجویز میشوند و در مقایسه با دیگر مدل ها از راحتی بیشتری برخوردار هستند.

استاندارد (Standard BTE):

این مدل سمعک ها کمی بزرگتر از مدل مینی بوده و معمولاً از امکانات بیشتری، همچون تله کویل، کلید تغییر برنامه و ولوم بلندی صدا برخوردار می باشد. این مدل سمعک برای کاهش شنوایی خفیف تا شدید خوب است. در این نوع سمعک‌ها می توان لوله‌های معمولی یا نازک استفاده کرد.

سمعک پشت گوشی پاور (Power BTE):

این سمعک برای پوشش کم شنوایی شدید طراحی شده است و تقریباً همیشه با کلید تغییر برنامه، ولوم بلندی صدا، تله‌کویل و معمولاً قابلیت استفاده از سیستم‌های اِف‌اِم (FM) ارائه می‌شوند.

این نوع سمعک ها به ‌طور معمول با قالب سمعک و لوله‌های معمولی تجویز می‌شوند. سمعک پشت گوشی پاور نسبت به دو مدل قبلی اندازه بزرگتری دارند و پوسته آن ها از طریق تیوب و قالب به گوش مرتبط می شود

پشت گوشی خیلی‌قوی (Superpower BTE):

از سمعک های پشت گوشی قوی برای کم شنوایی شدید تا عمیق تجویز می شوند. حتی سمعک‌ های سوپرپاور نیز در مقایسه با مدل‌های قدیمی‌تر بسیار کوچک شده‌اند.

این سمعک ‌ها نیز همچون مدل سمعک پشت گوشی قوی با کلید تغییر برنامه، ولوم بلندی صدا، تله­‌کویل و قابلیت اتصال به سیستم‌­های اِف‌اِم (FM) ارائه میشوند.

در ساختار سمعک های پشت گوشی خیلی قوی نیز از قالب و تیوب طراحی شده است که پوسته سمعک از طریق آن به قالب گوش متصل می شود.

انواع سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی برای چه افرادی مناسب است؟

این نوع سمعک برای افراد با تمام سنین و تقریبا برای هر نوع کاهش شنوایی مناسب می باشد. اما معمولا از این سمعک بیشتر برای کودکان تجویز می شود؛ و دلیل آن بخاطر چنین مواردی می باشد:

  • کوچک بودن کانال گوش
  • جرم بیش از اندازه کانال گوش در کودکان
  • خرابی سمعک های داخل گوشی
  • در حال رشد بودن اندازه کانال گوش در کودکان
  • تقویت سمعک داخل گوشی کمتر است و برای کم شنوایی شدید نمی شود از آن استفاده کرد

چنانچه فرد کاهش شنوایی شدیدی داشته باشد و یا مجرای گوش کوچک باشد، سمعک پشت گوشی بهترین انتخاب است. امروزه سمعک های پشت گوشی در اندازه ها، شکل ها و رنگ های بسیار متنوعی موجود می باشند. در این سمعک ها به راحتی می توان ولوم را کنترل کرد و برنامه ها را تغییر داد.

همچنین با توجه به شرایط خاص افراد سالمند مانند زیاد شدن رطوبت و  ترشحات داخل گوش آنها، توصیه می شود از سمعک های کوچک و داخل گوشی استفاده نشود. و از سمعک های خوب بیرون گوشی استفاده شود تا سمعک خراب نشود ، نسوزد و هزینه اضافی برای فرد تحمیل نکند.

سمعک پشت گوشی ریساند

مزایا و معایب سمعک های پشت گوشی

 از مهم ترین مزایای سمعک های پشت گوشی می توان به چنین مواردی اشاره کرد:

  • کاربری راحت تر و با دوام تر برای استفاده در کودکان و سالمندان
  • این نوع سمعک ها برای افرادی که افت شنوایی عمیق و شدید دارند بسیار مناسب است.
  • سمعک های پشت گوشی در مقایسه با دیگر سمعک ها از قدرت بیشتری برخور دارند از این رو جزو قوی ترین سمعک های دنیا محسوب می شوند.
  • در سمعک های پشت گوشی گزینه های انتخاب بسیار زیادی در دسترس متخصص شنوایی وجود دارد تا قدرت سمعک را متناسب با نوع کم شنوایی بیمار تجویز کند و خیال کاربر سمعک از بابت قدرت تقویت سمعک کاملا راحت باشد .
  • در سمعک های پشت گوشی میکروفن بیشتری به کار گرفته می شود و همین عامل باعث می شود سمعک از ورودی دقیق تری از صدا برخوردار باشد و صدا با کیفیت عالی تری دریافت شود.
  • این نوع سمعک ها نیاز به تمیز کردن کمتری دارند.
  • شاید ظاهر این نوع سمعک برای برخی افراد ناخوشایند باشد اما این سمعک ها نسبت به دیگر سمعک ها بزرگتر بوده از این رو کاربری راحتری دارند.
  • در سمعکهای پشت گوشی بدلیل قرار گرفتن بدنه سمعک در پشت گوش، احتمال نفوذ رطوبت ، جرم گوش و عرق کانال گوش به داخل مدارات سمعک بسیار پایین است وبه همین دلیل احتمال خراب شدن آن ها بسیار کم است.
  • در سمعک پشت گوشی بدلیل این که از نظر سایز سمعک با محدودیت کمتری مواجه هستیم میتوان بیشترین قابلیت ها را با هزینه کمتر به سمعک های پشت گوشی اضافه کرد.
  • این نوع سمعک ها از فیدبک کمتری نسبت به بقیه برخوردار است.
  • در سمعک های پشت گوشی بدلیل این که باتری با سایز بزرگتری استفاده میشود، قدرت بیشتری را در خود نگه میدارد و در نتیجه مدت زمان بیشتری سمعک فعال میماند.

سمعک پشت گوشی در کودکان

از شایع ترین معایب سمعک های BTE می توان به چنین مواردی اشاره کرد:

ظاهر نامناسب و بزرگ بودن آن نسبت به دیگر سمعک ها ( این موضوع برای برخی افراد بسیار ناخوشایند است اما این نوع سمعک ها بدلیل اینکه قطعات تشکیل دهنده آن در پشت گوش قرار می گیرد سایز آنها بزرگتر است)

دو تیکه بودن سمعک (سمعک پشت گوشی معمولا از دو قسمت تشکیل میشود، یک قسمت که سمعک اصلی است و در بالا و پشت لاله گوش قرار میگیرد. قسمت دیگر هم قالب گوش است که در داخل کانال گوش قرار دارد و این دو از طریق یک تیوپ نازک به هم متصل میشوند.

حساسیت پوستی نسبت به قالب سمعک (در برخی موارد پوست داخل کانال گوش بیمار به برخی مواد تشکیل دهنده قالب حساسیت نشان می شود و همین موضوع باعث ناراحتی شخص کم شنوا می شود)

اولین مرحله برای تجویز سمعک معاینه و ارزیابی شنوایی است که تمامی این خدمات در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر توسط متخصصین خبره انجام می گیرد.

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

3 دیدگاه

  1. samakmehr

    با سلام
    اگر قبل از تمام شدن گارانتی اقدام میکردید خیلی بهتر بود
    البته باز هم جای نگرانی نیست شما می تونید با شماره 86073630-021 تماس بگیرید همکارانم راهنمایتون می کنن.
    اگر سوالی هست در خدمتتون هستم

  2. احمدی

    سلام من 2 ساله که متوجه کم شنوایی شدم. اولا فقط صدای تلویزیون و صداهای آروم رو نمیشنیدم. اما با گذشت زمان الان خیلی وضع بدتر شده. همون چندسال پیش برای نوار گوش رفتم به یه مطب که گفتن باید سمعک بزنی. اما کوتاهی کردم و نگرفتم. الان وزوز گوش هم گرفتم. میشه راهنمایی کنید که چه کاری باید انجام بدم؟ علت این سوت زدن گوش چیه؟

    1. samakmehr

      با سلام
      با توجه به مشکل کم شنوایی و همچنین وزوز گوش، برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع این مشکل همچنین مشاوره صحیح توصیه میشود در اسرع وقت بابت معاینات بالینی به کلینیک مهر مراجعه فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر

نمایندگی تجویز و فروش انواع برندها و لوازم جانبی سمعک در ایران است؛ که شما می توانید برای سفارش انواع سمعک و لوازم جانبی آن از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

آخرین محتوا