سمعک کودکان | قیمت سمعک برای کودکان در سال 1402

بهترین روش جبران کم شنوایی در کودکان، استفاده از سمعک کودکان است که تجویز و استفاده به موقع از آن تاثیر بسزایی در رشد گفتار و پیشرفت تحصیلی او در آینده دارد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که در خانوده خود کودکی مبتلا به کم شنوایی دارید؛ اولین و مهم ترین اقدام بعد از تشخیص کم شنوایی، تجویز سمعک است که بهتر است این کار هر چقدر سریعتر انجام بگیرد.

تجویز سمعک در کودکان فرآیند پیچیده ای داشته و نیاز به بررسی های گسترده و همه جانبه دارد؛ از این رو برای خرید سمعک کودکان باید به کلینیک های معتبر شنوایی سنجی مراجعه کنید؛ کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر یکی از معتبرترین مراکز شنوایی سنجی در تهران است که شما می توانید جهت انجام کلیه خدمات شنوایی سنجی و خرید سمعک به ما مراجعه کنید.

بهترین نوع سمعک برای کودکان

سمعک های پشت گوشی یکی از بهترین نوع سمعک برای کودکان است؛ سمعک های پشت‌گوشی یا BTE از مواد نرم ساخته می‌شوند و می‌تواند برای با انواع قالب‌ها تجویز گردد. به دلیل کوچک بودن کانال و جمجمه کودک استفاده از سمعک های داخل گوشی امکان پذیر نمی باشد.

از مهم ترین مزایای سمعک پشت گوشی می توان به چنین مواردی ذکر کرد:

سمعک پشت گوشی با انواع مختلفی از قالب ها تجویز می شود

وقتی سن کودک بیشتر می‌شود، طبیعتاً اندام‌های او مثل گوش هم رشد می‌کنند. در چنین حالتی باید قالب سمعک تغییر نماید و بزرگ‌تر شود که این موضوع بزرگترین مزیت استفاده از سمعک‌های پشت گوشی برای کودکان تلقی می‌شود، زیرا تعویض قالب این سمعک‌ها بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای صورت می‌پذیرد.

سمعک پشت گوشی با درجات و انواع مختلف کم شنوایی سازگار است

سمعک‌های پشت گوشی نسبت به مدل‌های داخل گوشی از قدرت بسیار بیشتری برخوردارند و می‌توانند هر میزان از کم‌شنوایی را تحت پوشش خود بگیرند. در حالی که سمعک‌های داخل گوشی در پوشش دادن کم‌شنوایی‌ها دچار محدودیت هستند.

قالب ها برای کودکان راحت هستند زیرا با مواد نرم ساخته می شوند.

سمعک پشت گوشی قابلیت اتصال به تله کویل یا ورودی مستقیم صدا (DAI) و دیگر وسایل کمک شنوایی از جمله سیستم FM را دارد.

پیشنهاد ویژه

جهت اطلاع از قیمت انواع سمعک بر روی "مشاهده قیمت " روبرو کلیک نماید.

بهترین برند سمعک برای کودکان

در تمامی برندهای سمعک(سمعک اتیکن، زیمنس، فوناک، هانساتون، ریسوند، ویدکس و..) سمعک های مخصوص کودکان وجود دارد. اما به شما سمعک های up smart ریساند را پیشنهاد می کنیم.

اما در این میان برند ریساند به صورت اختصاصی سمعک های مخصوص کودکان را با عنوان up smart ریساند در خط تولید خود جای داد؛ این سمعک ها به دلیل برخورداری از جدیدترین فناوری از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.

سمعک UP Smart ریساند محصول ویژه این کمپانی برای کودکان است که از فرمول های تنظیمی ویژه ای برای اطفال برخوردار است.

از مهم ترین امکانات سمعک ریساند مدل up smart برای کودکان می توان به چنین مواردی اشاره کرد:

۱- رنگ های جذاب و بسیار متنوع (این مورد در جذب توجه و علاقه کودکان بسیار موثر است)

۲-استفاده از قفل درب برای باتری سمعک که این ویژگی مانع از بازکردن درب باتری در نهایت بلعیدن باتری توسط کودک می شود.

۳- قرار گرفتن چراغ LED بر روی بدنه سمعک به منظور آگاه سازی والدین از عملکرد سمعک

۴- دارا بودن سیستم وایرلس ۲٫۴گیگا هرتز که این ویژگی با دارا بودن برد بیشتر از تداخل کمتری با سایر امواج برخوردار است.

۵-ارتباط مستقیم سمعک با موبایل؛با برقراری ارتباط موبایل با سمعک UP Smart ریساند ، هر دو سمعک نقش هندزفری بلوتوثی را بخوبی ایفا می کند و صدای مکالمات و موسیقی بطور مستقیم در گوش کاربر شنیده می شود.

۶- فراهم شدن برقراری ارتباط دو گوشی شفاف بین دو سمعک

۷-سمعک ریساند up smart با داشتن میکروفن های هوشمند، امکان تمرکز بر جهت های مختلف و تغییر جهت حساسیت را دارند.

اهمیت استفاده از سمعک برای کودکان

در کودکان به ویژه نوزادان و سنین پایین‌ تر چون قادر به بیان مشکلات خود نیستند ممکن است کم شنوایی به صورت مخفی باقی بماند و در چنین حالتی باعث مشکلات شدید در گفتار و زبان کودک همچنین مشکلات احساسی اجتماعی و درسی شود. چنانچه مشکل کم شنوایی در دوران نوزادی تشخیص داده شود می توان با به کارگیری اقدامات توانبخشی صدمات ناشی از آن را کاهش داد.

بیشتر متخصصان حوزه توانبخشی اعتقاد دارند که مداخله درمانی در کودکان کم شنوا بایستی تا ۱۸ ماهگی شروع شود تا کودک دچار محرومیت شنیداری نشود و از آنجایی که سیستم شنوایی مرکزی و محیطی کنترل دوجانبه بر هم دارند لازم است به منظور شکل گیری سیستم مرکزی سریعا کودک کم شنوا شناسایی و درمان شود اما متأسفانه به علت انکار ناشنوایی کودک از سوی والدین ممکن است این روند طولانی شده و باعث صدمات جبران ناپذیری به شنوایی و گفتار کودک شود.

سمعک کودکان در رشد و شکوفایی آنها در زندگی نقش بسیار مهم دارد . کودکان  وقتی که با اطمینان و اعتماد به نفس فعالیت میکنند و خوشحال هستند؛ دنیای اطرافشان را بیشترکشف می کنند و هنگامی که شما به آنها کمک می کنید بهتر بشنوند، دنیای کودکتان را اندکی گسترش می دهید.

استفاده از سمعک تنها راه جبران افت  شنوایی است؛ پس اگرشنوایی شناس  برای کودک شما سمعک  تجویز می کند ، مهم است که سریع نسبت به خرید آن اقدام کنید.

کلینیک مهر با بیش از یک دهه فعالیت رسمی و خدمات رسانی در زمینه رفع مشکلات شنوایی و تجویز انواع سمعک های روز دنیا برای مددجویان، افتخار دارد در زمینه های تخصصی و خاص بالینی، از جمله الکتروفیزیولوژی تعادل، سرگیجه و وزوز گوش در خدمت مراجعین محترم باشد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

تجویز سمعک برای کودکان

استفاده از سمعک در کودکان باعث بهبود شنوایی و در نتیجه، باعث تقویت یادگیری گفتاری و حرف زدن بچه می‌شود؛ از این رو تجویز زود هنگام سمعک در کودکان بسیار اهمیت دارد.

جهت تجویز سمعک برای کودکان باید چنین مراحلی را طی کنید:

ارزیابی شنوایی

برای تجویز سمعک مناسب دانستن اطلاعات دقیق شنوایی ضرورت دارد این اطلاعات شنوایی شامل نوع و میزان کم شنوایی و سلامت دیگر بخش های گوش و پرده ی تمپان است که توسط تست های شنوایی مخصوص مشخص می شود.

دانستن میزان دقیق افت شنوایی هم از این نظر اهمیت دارد که هر سمعکی تا اندازه ی مشخصی می تواند صدا را تقویت کند و به طور مثال اگر فردی افت شنوایی شدید داشته باشد (یعنی صداهای کمتر از 70 دسیبل را نمی شنود) نباید برای او سمعکی تجویز کرد که نمی تواند شدت صدا را به 70 دسیبل برساند.

قالب‌گیری اولیه

اولین اقدام برای تجویز سمعک در کودکان قالب‌گیری از مجرای گوش خارجی است. قالب‌گیری اولیه باید به‌صورتی انجام شود که سمعک به‌طور مناسبی روی گوش کودک قرار بگیرد.

شنوایی‌شناس ابتدا پنبه یا فوم در عمق مجرای گوش قرار می‌دهد، سپس مجرا و گوش خارجی را با مواد قالب‌گیری پُر می‌کند. چند دقیقه طول می‌کشد که مواد قالب‌گیری شکل گوش شوند، در این مرحله والدین کودک با دست‌های نوزاد یا کودک را نگه داشته تا در روند قالب‌گیری مشکلی پیش نیاید.

قالب‌های سمعک می‌تواند در رنگ‌های مختلف ساخته شوند. اغلب والدین برای هر گوش رنگ متفاوتی انتخاب می‌کنند، برای این‌که سریع و به‌راحتی قالب گوش راست و چپ را تشخیص دهند.

سمعک مخصوص کودکان فوناک

تنظیم اولیه و تحویل سمعک

در مرحله بعد، شنوایی شناس ابتدا از مناسب بودن قالب‌ها اطمینان حاصل می‌کند و سپس سمعک‌ها را با توجه به نوع و میزان کم شنوایی کودک تنظیم می‌کند. هنگامی که سمعک‌ها برای اولین بار تنظیم و فعال شد، کودک با شنیدن صداهای جدید بلافاصله واکنش نشان می دهد.

در اغلب موارد دیده شده که کودکان تمایل دارند تا با چرخاندن سرشان به سمت والدین، عکس‌العمل فوری به صدای مادر یا پدرشان داشته باشند.

بعد از تنظیم اولیه، صداهای آهسته باید به اندازه کافی بلند، صداهای متوسط راحت و قابل شنیدن و صداهای بلند، بلند شنیدن شوند اما آزاردهنده نباشند.

آموزش نحوه استفاده از سمعک

پس از تنظیم سمعک، شنوایی‌شناس باید زمان کافی برای آموزش والدین درباره قرار دادن و برداشتن سمعک‌ها، اتصال و جدا سازی قالب از سمعک و تفاوت بین سمعک و قالب گوش راست و چپ صرف کند.

والدین کودک روش روشن و خاموش کردن سمعک و این‌که چطور مطمئن شوند که سمعک کار می‌کند و نحوه تعویض باتری را باید یاد بگیرند. باتری سمعک معمولا با توجه به تکنولوژی سمعک و میزان کم شنوایی هر هفت تا دوازده روز باید تعویض شود.

همچنین والدین باید روش نگهداری و تمیز کردن قالب و سمعک‌ها را یاد بگیرند.

 

کوچکترین سمعک برای کودکان

یکی از اصلی ترین دغدغه والدین این است که سمعک کودکشان مخفی بماند و قابل رویت برای دیگران نباشید؛ از این رو همیشه به دنبال کوچکترین سمعک برای کودکشان هستند.

سمعک های نامرئی جزو کوچکترین و ظریف ترین سمعک های دنیا هستند که همان طور از نامشان هم پیداست مخفی هستند و دیگران آنها را نمی بینند. اما به هیچ عنوان این نوع سمعک برای کودکان زیر 10سال پیشنهاد نمی شود.

در صورت صلاح دید شنوایی شناس شما می توانید از سمعک های پشت گوشی  ric استفاده کنید؛ این نوع سمعک ها نسبت به سمعک های پشت گوشی کوچکتر بوده و بدنه سمعک که شامل میکروفن و بورد است در پشت گوش قرار می گیرد.

فروشگاه آنلاین سمعک مهر

بخش فروشگاه آنلاین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر در جهت رفع نیاز مشتریان و ایجاد دسترسی آسان و سریع به محصولات و اطلاع از قیمت ها به صورت آنلاین طراحی شده است. جهت مشاهده محصولات و قیمت ها بر روی لینک روبرو کلیک کنید

سمعک نامرئی برای کودکان

همانطور که اشاره شد در اغلب موارد سمعک نامرئی برای کودکان تجویز نمی شود؛ اما در برخی مواقع به دلیل اصرار والدین این نوع سمعک برای کودکان بالای 6سال تجویز می شود.

سمعک های نامرئی یا (Invisible In The Canal ) IIC کوچک ترین سمعک های موجود در جهان هستند. این سمعک ها طوری طراحی شده اند که کاملا در داخل کانال گوش شما قرار می گیرند و توسط سایر افراد قابل دیدن نیست.

برای اینکه به درک درستی از اندازه سمعک های نامرئی برسید لازم است ذکر شود که این نوع سمعک ها کوچکتر از یک بند انگشت هستند و طراحی آن ها به رنگ های تیره، آن ها را در تاریکی کانال گوش خارجی کاملا نامرئی می کند.

سمعک های IIC معمولاً دارای دست گیره ای به نام پیپ هستند که به شما کمک می کند آنها را به راحتی در گوش خود قرار داده و خارج کنید.

یکی از مزایای بزرگ اندازه کوچک و ظاهر نامرئی سمعک است. اگر ظاهر سمعک در گوش شما برای تان بسیار مهم است، استفاده از سمعک های نامرئی می تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد.

در بخش زیر به بررسی دلایلی میپردازیم که چرا سمعک نامرئی برای کودکان مناسب نیست:

سمعک نامرئی مناسب افت شنوایی ملائم تا شدید است

سمعک های نامرئی قابلیت پوشش افت های شنوایی ملایم تا شدید را دارند. از این رو برای کودکانی که به کم شنوایی عمیق مبتلا هستند مناسب نمی باشد.

افراد با مجرای گوش مناسب

اندازه و شکل مجرای گوش برای تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم هست، در‌صورتی‌که اندازه مجرای گوش شما کوچک باشد؛ استفاده از این نوع سمعک برای شما مناسب نمی باشد.

البته از آنجایی که کانال گوش بیمار بسیار باریک و پر پیچ و خم است باید حتما قالبگیری انجام شود و سمعک نامرئی به صورت اختصاصی برای فرد ساخته شود.

هزینه استفاده از سمعک نسبت به دیگر سمعک ها بیشتر است

کودکان به دلیل اینکه مجرای گوششان دائما در حال تغییر است و پوسته سمعک باید در مدت زمان های کم تعویض گردد؛ استفاده از سمعک نامرئی صرفه اقتصادی ندارد.

سمعک های نامرئی نیاز به مراقبت های بیشتر دارد

این مدل از سمعک ها نیاز به نگهداری ظریف تر و بیشتری دارد. از آن جایی که این سمعک ها در کانال گوش قرار می گیرند نسبت به انواع پشت گوشی سمعک، بیشتر در معرض جرم گوش هستند و ممکن است جرم گوش به داخل سمعک نفوذ کند و باعث خرابی و یا بروز اختلال در کیفیت سمعک شود.

قیمت سمعک برای کودکان

قیمت سمعک کودکان به دلیل برخورداری از تکنولوژی و فناوری پیشرفته، نسبت به سمعک های بزرگسالان بیشتر است. عوامل مختلفی در تعیین قیمت سمعک کودکان تاثیرگذار است که از مهم ترین آنها می توان به:

  • برند سازنده
  • تکنولوژی بکاررفته در سمعک
  • وایرلس دار بودن یا نبودن
  • ماندگاری و دوام سمعک
  • ضدآب بودن یا نبودن سمعک

با درنظر گرفتن تمام این موارد به طور کلی می توان گفت قیمت سمعک های کودکان از حدود 3میلیون تومان آغاز شده و بالاتری تکنولوژی و امکانات آن برقیمت آن افزوده می شود.

سمعک | قیمت سمعک در سال 1402

لازم به ذکر است تمامیه قیمت های اعلام شده برای انواع برندهای سمعک، تقریبی بوده و برای اطلاع دقیق در مورد قیمت انواع سمعک، با همکاران ما در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر در ارتباط باشید.

راه های ارتباط با ما:

تلفن تماس : 86073630-021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

سمعک بهتر است یا کاشت حلزون

یکی از رایج ترین سوالات کاربران ما این است که برای درمان کم شنوایی کودکم از سمعک استفاده کنم یا کاشت حلزون ؟با ما همراه باشید تا به این سوال رایج پاسخ دهیم؟

سمعک و کاشت حلزون دو گزینه درمانی برای جبران کم شنوایی در کودکان هستند که بسته به نیاز و میزان کم شنوایی کودک یکی از این روش ها انتخاب می شود.

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های سمعک و کاشت حلزون این است که افراد به‌راحتی می‌توانند سمعک خود را بردارند، درحالی که کاشت حلزون به‌طور دائم متصل است. بیشتر افراد برای کاشت حلزون تحت عمل جراحی سرپایی قرار می‌گیرند. اما، کودکان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، نیاز به جراحی بستری دارند.

سمعک برای کسانی که کم شنوایی ملایم تا شدید دارند مناسب‌تر است. اما، کاشت حلزون برای کسانی که کم شنوایی عمیق دارند مناسب‌تر است.

سمعک صداها را تقویت می‌کند، اما، کاشت حلزون حس صدا را ایجاد می‌کند. شنوایی‌شناس می‌تواند با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد، دستگاه مناسب‌تر را توصیه کند.

کاشت حلزون به‌طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک می‌کند که مغز آن را صدا تفسیر می‌کند. صداها فرکانس‌های مختلفی دارند و کاربران می‌توانند صداهای عجیب و غریب را به‌دلیل میدان‌های مغناطیسی بشنوند، درحالی‌که صداهای دیگر ممکن است کیفیت مصنوعی داشته باشند.

سمعک کودکان

مراقبت و نگهداری از سمعک کودکان

والدین عزیزی که کودکشان از سمعک استفاده می کنند؛ باید با نحوه استفاده درست و مراقبت از سمعک آشنا باشند. نگهداری صحیح سمعک به شما کمک می کند تا طول عمر آنها را افزایش دهید و از خرابی آن جلوگیری کنید.

از پرت کردن سمعک توسط کودکان خودداری کنید

با وجود اینکه اکثر سمعک های کودکان ، قوی و بادوام هستند، باز هم مهم است که با احتیاط از آنها استفاده کنید. هر بار که  کودکتان سمعک را در دست می گیرید؛ مواظب باشید تا سمعک را پرت نکند، زیرا مدارات آن ممکن است بر اثر ضربه دچار اختلال شوند.

جهت پیشگیری از پرت کردن سمعک توسط کودکان، پیشنهاد می شود حتما از بندهای نگهدارنده سمعک استفاده کنید.

سمعک خود را در فضای خشک و ایمن نگهداری کنید

از قرار دادن سمعک در معرض رطوبت مانند باران یا دوش حمام یا فرو بردن آن بطور مستقیم در آب پرهیز کنید. در صورتی که به هر دلیل سمعک کودکتان در اثر تعریق زیاد یا قرارگیری در معرض رطوبت زیاد خیس شده باشد باید در طول شب باطری آن را خارج کرد و در باطری را باز بگذارید .

دقت داشته باشید که سمعک را در جای کاملا خشک نگهداری کنید نه در جایی مانند حمام و نیز اگر برای مدت زمان طولانی از سمعک استفاده نمی کنید حتما باطری آن را خارج کنید.

به‌ علاوه، مکان امنی را برای نگهداری سمعک انتخاب کنید؛ به هیچ عنوان سمعک خود را در معرض آفتاب مستقیم ، گرما ( هنگام استفاده از سشوار) یا نزدیک آتش قرار ندهید.

در هنگام استحمام یا مکانهایی با رطوبت بالا مانند سونا از سمعک استفاده نکنید

معمولاً درون جعبه سمعک لوازمی جهت نگهداری از سمعک قرار داده شده یا در خرید سمعک از برخی برندها، یک هارد باکس یا باکس محافظ سمعک نیز در کنار سمعک به شما داده می شود. این بسته ها بنا به نوع و مدل سمعک می توانند دارای لوازم مختلفی باشند. زمانی که از سمعک استفاده نمی کنید آن را در جعبه اش نگهداری کنید.

به طور مرتب جرم گوش را تمیز کرده و فیلتر سمعک را تعویض کنید

اگرچه جرم گوش نقش مهمی در سلامت گوش شما ایفا می کند، اما باعث اختلال عملکرد سمعک شده و باعث می شود سمعک به خوبی کار نکند. بدین صورت که اگر جرم گوش در اطراف دستگاه شما جمع شود، می تواند عملکرد سمعک شما را کاهش دهد.

به دلیل تاثیر منفی جرم گوش برروی عملکرد سمعک ، سمعک های داخل گوشی دارای فیلترهای محافظ جرم هستند که مانع ورود جرم گوش به داخل سمعک می شوند. یکی از موارد مهم در سمعک که بایستی به صورت ماهیانه تعویض شود، فیلتر سمعک یا وکس گارد است.

تعویض فیلتر سمعک به موقع از خرابی سمعک جلوگیری کرده و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. هرگاه متوجه شدید با وجود استفاده از باطری نو سمعک صدای خوبی ندارد و صدای آن کم شده است لازم است فیلترهای محافظ جرم را بررسی کنید زیرا ممکن است با جرم گوش مسدود شده باشد.

همچنین برای تمیز کردن روازنه موم انباشته شده روی سمعک از برس مخصوص سمعک استفاده کنید.

مراقب باتری ها باشید و مرتب آنها را عوض کنید

یکی از مهم ترین اجزای سمعک، باطری سمعک می باشد که کیفیت و قدرت آن تأثیر مستقیمی با عملکرد خوب سمعک شما دارد.

زمانی که برچسب باطری سمعک را جدا می کنید جریان هوا با روی موجود در باطری واکنش نشان می دهد و باطری شروع به فعالیت می کند اما بهتر آن است که پس از یک دقیقه باطری را جایگذاری کنید و استفاده کنید تا به طور کامل باطری فعال شده باشد.

در نظر داشته باشید زمانی که برچسب را جدا می کنید دیگر نمی توانید فعالیت باطری را متوقف کنید، پس اطمینان حاصل کنید که در زمان مورد نیازتان باطری را باز کنید.

باطری های سمعک را در جای خشک و خنک باید نگهداری کنید اما از گذاشتن باطری های روی-هوا در یخچال خودداری کنید زیرا طول عمر باطری را کاهش می دهد.

سوالات متداول

قیمت سمعک کودکان به دلیل برخورداری از تکنولوژی و فناوری پیشرفته، نسبت به سمعک های بزرگسالان بیشتر است.

با درنظر گرفتن تمام این موارد به طور کلی می توان گفت قیمت سمعک های کودکان از حدود 3میلیون تومان آغاز شده و بالاتری تکنولوژی و امکانات آن برقیمت آن افزوده می شود.

سمعک های پشت گوشی بهترین نوع سمعک برای کودکان هستند.

به هیچ عنوان سمعک نامرئی برای کودکان مناسب نیست؛ اما در برخی مواقع به دلیل اصرار والدین این نوع سمعک برای کودکان بالای 6سال تجویز می شود.