سمعک هوشمند و اتصال به موبایل

آشنایی با امکانات و تکنولوژی پیشرفته سمعک های هوشمند

فهرست مطالب

سمعک هوشمند چیست؟

به سمعک هایی که تمام پردازش های مربوط به سمعک در آن به صورت اتوماتیک انجام می گیرد و کاربر دخالتی در تنظیمات آن ندارند؛ سمعک های هوشمند می گویند. این نوع سمعک ها از نسل سمعک های دیجیتال هستند که با شرایط و محیط های شنیداری مختلف قابل تطبیق می باشند.

سمعکی که بتواند بر اساس شرایط مختلف فعالیت خود را تغییر بدهد بدون شک دارای تکنولوژی پیشرفته ای است. زیرا این همان کاری است که مغز انسان انجام میدهد، بدون آنکه فرد متوجه شود. سمعک هوشمند با الگوبرداری از مغز انسان، عملکرد مدارات مختلف خود را بر اساس شرایط محیط تغییر داده و در هر محیط بر اساس نیاز کاربر آنها را به کار می گیرد.

این تکنولوژی بقدری کارآمد است که اگر فردی داراي سمعک هوشمند وارد محيط جديدي شود سمعک بصورت اتوماتيک آن را تشخيص ميدهد و به آرامي خصوصيات خود را با آن وفق ميدهد.

ميزان تقويت، نوع تمركز بر گفتار، ميزان و شدت تفكيک گفتار و نويز از يكديگر و … از مهم ترین ویژگی های سمعک های هوشمند است که در ادامه بیشتر به توضیح آن می پردازیم.

سمعک هوشمند

انواع سمعک های هوشمند

معمولا انواع مختلفی از سمعک های هوشمند در شکل ها و تکنولوژی های مختلف وجود دارد که نوع سمعک هوشمند مناسب برای هر فرد به نوع و اندازه کم شنوایی ، وضعیت عصب گوش ، شرایط فیزیکی مجرای گوش و وضعیت فیزیکی فرد بستگی دارد.

تقسیم بندی سمعک های هوشمند براساس تکنولوژی آنها:

سمعک‌های هوشمند اولیه

این سمعک‌ها معمولاً از نوع دیجیتال پیشرفته و دارای کانال‌ها و باندهای فرکانسی و پردازشی محدود و سرعت پردازشی متوسط هستند. این سمعک‌ها تا حدی می‌توانند صدای محیط را کنترل کرده و دارای مدارات ضد فیدبک و کنترل نویز اولیه نیز می‌باشند. تنظیمات بر روی این سمعک‌ها تا حدی محدود می‌باشد.

سمعک‌های هوشمند پیشرفته

این سمعک‌ها معمولاً وایرلس بوده و دارای کانال‌های و باندهای فرکانسی گسترده‌تری بوده و سرعت پردازش آن‌ها در حد خوبی می‌باشد. پلتفرم‌های پردازشی در این سمعک‌ها نسبتاً جدید بوده و دارای مدارات ضد فیدبک و کنترل نویز قوی می‌باشند. معمولاً تکنولوژی‌های میکروفون‌های هوشمند و مدیریت وزوز و کنترل نویز بار در این سمعک‌ها به کار رفته است.

سمعک‌های هوشمند ممتاز وایرلس

این سمعک‌ها وایرلس بوده و دارای سیستم‌های ارتباطی خیلی قوی با وسایل هوشمند و گوشی‌های موبایل (اندروئید و IOS) می‌باشند. از مهم ترین تکنولوژی این سمعک ها می توان به:

  •  دارای کانال‌ها و باندهای فرکانسی و پردازشی بسیار بالا
  • برخورداری از پلتفرم‌های پردازشی خیلی سریع و جدید
  •  دارا بودن میکروفون‌های هوشمند چند کاناله
  • برخورداری از مدارات ضد فیدبک خیلی قوی
  • استفاده از تکنولوژی جدید یادگیری ماشینی (Machin learning)

البته ناگفته نماند این سمعک‌ها دائماً در حال به روز شدن و مطابق با پیشرفت‌های هوش مصنوعی، می‌باشند.

سمعک هوشمند و تاثیر آن بر زندگی

سمعک هوشمند از چه امکانات و تکنولوژی هایی برخوردار است؟

منظور از هوشمند بودن سمعک، تکنولوژی و امکانات آن است که کم شنوایان عزیز در دنیای امروز برای ارتباط گرفتن با دیگران و استفاده از موبایل و تبلت خیلی به آن وابسته هستند. سمعک هوشمند نسبت به سایر انواع سمعک دارای سطح وسیع تر و پیشرفته تری از تکنولوژی هاست که از مهم ترین آنها می توان به:

برخورداری از سیستم میکروفن جهت دار در سمعک هوشمند

سیستم میکروفن جهت دار برای دریافت صداهای روبرو و حذف صداهای جانبی مزاحم طراحی شده است. این سیستم منجر به بهبود درک گفتار در محیط های پر سر و صدا می شود.

کاهش نویز دیجیتال

این سیستم سیگنال های شنوایی را که حاوی نویز ناخواسته است را شناسایی و حذف می کند و منجر به افزایش نسبت گفتار به نویز می شود.

قابلیت کاهش تنظیمات دستی در سمعک هوشمند

سمعک های هوشمند دارای ویژگی یادگیری می باشند که این ویژگی برای آنها این امکان را فراهم می آورد که تمایلات یا ترجیحات شما را فرا گیرند. با وارد کردن تنظیمات کنترل صدا و برنامه برای محیط های شنیداری خاص، سمعک با شناسایی مجدد همان محیط می تواند به ایجاد این تغییرات به صورت خودکار مبادرت نماید. از این رو با گذشت زمان، نیاز به تنظیمات دستی کاهش می یابد.

کاهش نویز باد

اگر چه کاربرد این ویژگی نسبتا مشخص است اما کاهش صدای باد می تواند دنیای متفاوتی را برای کسانی به وجود آورد که زمان زیادی را صرف سرگرمی های خود در بیرون از منزل می نمایند. کاهش صدای باد یک فناوری پیشرفته در سمعک هاست که تاثیر وزش باد را بر شنوایی میکروفن ها تشخیص داده و از آن جلوگیری و یا آن را کاهش می دهد.

امکانات سمعک هوشمند

قابلیت اتصال به رابط موبایل در سمعک هوشمند

سمعک هوشمند وایرلس معمولا قابلیت اتصال به موبایل را با استفاده از دستگاه رابط موبایل دارد. رابط موبایل یکی از ابزارهای جانبی پرکاربرد است که امکان انتقال صدا از موبایلهای بلوتوثی به سمعک وایرلس را فراهم می کند. با استفاده از این ابزار سمعک ها نقشی مشابه با هندزفری بلوتوث پیدا می کند.

پردازش شنوایی دو گوشی 

پردازش شنوایی دو گوشی اشاره به ارتباط بی سیم یک جفت سمعک با یکدیگر دارد. این فن آوری از توانایی مغز برای پردازش اطلاعات دریافتی از هر دو گوش تقلید می کند و به افزایش درک گفتار می انجامد. به علاوه، این ویژگی اغلب برای حفظ عملکرد همزمان سمعک ها (مانند تغییر از برنامه 1 به 2 به صورت همزمان) و یا برای جریان سیگنال های شنوایی از یک سمعک به سمعک دیگر استفاده می شود.

بهره گیری از سیستم GPS

سمعکهای هوشمند در برخی مدل ها دارای سیستم GPS یا به زبان ساده تر سمعک یاب هستند. با استفاده از این تکنولوژی موقعیت مکانی سمعک بر روی نقشه گوگل قابل مشاهده است. کاربر سمعک می تواند با استفاده از این تکنولوژی محیط های پر تردد و دلخواه خود مانند محل زندگی را انتخاب کرده و تنظیمات دلخواه هرکدام را انتخاب کند.

سمعک هوشمند در سالمندان

سمعک هوشمند برای چه کسانی مناسب است؟

تقريبا تمام افراد داراي افت شنوايي ملایم تا عمیق ميتوانند از این نوع سمعک استفاده كنند. عملكرد اين گروه از سمعكها نسبت به سمعكهاي معمولي بسيار بيشتر بوده و افت شنوايي را به نحو بهتري جبران مي كند.

معمولا انواع مختلفی از سمعکهای هوشمند در اندازه ها و تکنولوژی های مختلف وجود دارد. اما اينكه كدام مدل دقيقا براي فرد مناسب است نيازمند انجام بررسي هاي بيشتر ميباشد كه پس از انجام تست هاي كامل شنوايي و ارزيابي هاي دقيق امكان پذير مي باشد.

با اینکه گفته شد همه افراد با هر نوع کم شنوایی می توانند از سمعک های هوشمند استفاده کنند اما برخی افراد بیشتر به این نوع سمعکها احتیاج دارند. این افراد شامل:

  • کودکان و نوزادان ( به دلیل حساس بودن دوره آموزش گفتار و زبان)
  • افراد دارای شغل های حساس که نیاز به ارتباط بیشتری با دیگران دارند.
  • دانش آموزان و دانشجو به منظور یادگیری بهتر و سریعتر در کلاس های درس

اولین مرحله برای تجویز سمعک معاینه و ارزیابی شنوایی است که تمامی این خدمات در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر توسط متخصصین خبره انجام می گیرد.

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر

نمایندگی تجویز و فروش انواع برندها و لوازم جانبی سمعک در ایران است؛ که شما می توانید برای سفارش انواع سمعک و لوازم جانبی آن از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس: 88834181 -021

آدرس: تهران میدان هفت تیر ابتدای قائم مقام فراهانی نبش کوچه دوم پلاک 18 طبقه 4 واحد 20

آخرین محتوا